vineri, 20 februarie 2015

Cearcanele si pungile de sub ochi: Sfaturi utile de tratare si estompare a lor

Nu degeaba se spune ca ochii sunt fereastra sufletului, acestia contribuind la prima impresie pe care cineva si-o face despre noi. Cearcanele sau pungile de sub ochi pot reflecta un stil de viata haotic, neglijenta, nopti nedormite, abuzul de tutun sau alcool, stresul sau chiar unele probleme de sanatate.

Desigur ca cearcanele pot fi tratate prin remedii naturiste, realizate de catre fiecare acasa, dar in situatia in care ele sunt cauza unor afectiuni, carente de vitamine sau chiar mostenite genetic este indicata vizita la medic  

Din acest motiv este bine sa fim atenti la semnalele pe care ni le da corpul nostru si sa incepem sa tratam aceasta problema in primul rand in interior pentru ca efectele sa se vada si la exterior.

Din experienta am observat ca apa are un rol important in aceasta situatie; avand o perioada in care beam sucuri acidulate in detrimentul apei, ma trezeam cu ochii umflati si nici cel mai bun machiaj nu-mi putea acoperi pungile de sub ochi. Treptat am renuntat la acid, cearcanele au disparut  si chiar starea mea generala s-a imbunatatit. 





Consumul adecvat de apa, combinat cu un stil de viata sanatos,  exercitii fizice, somn si relaxare cu siguranta va duce la o stare de bine care se va vedea si la exterior.

Binenteles ca exista si solutii temporare de camuflare a cearcanelor si a pungilor de sub ochi, cum ar fi fondul de ten si anticearcanul.

Ca baza pentru acestea putem folosi o crema de zi (nu foarte grasa) pentru a fixa machiajul, dupa care se aplica fondul de ten si in final anticearcanul - atat cat este necesar (nu incarcati prea mult, pentru ca efectul s-ar putea sa fie cel opus a ceea ce va doriti)

Daca aveti si cearcane si pungi, nu optati pentru un corector foarte deschis in comparatie cu fondul de ten sau care sa reflecte lumina pentru ca in loc sa extompeze pungile, le va evidentia.

De asemenea, este bine sa folositi un anticearcan emolient, conferind pielii sensibile de sub ochi moliciune si finete, spre deosebire de cele clasice care o pot innaspri.

Cum vi se pare aceasta postare?
Stiti si alte trucuri de tratare a cearcanelor? Sau de estompare a lor?

Revin cu mai multe informatii despre efectele benefice ale apei in urmatoarea postare.

O zi buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu